04 Mayıs 2024
weather
12°
Video Galeri Fotoğraf Galeri
Künye İletişim
Facebook
Telegram
Twitter
Instagram
Threads
ANASAYFA GÜNDEM Son Dakika Tiktok Yasaklanıyor!

Son Dakika Tiktok Yasaklanıyor!

Sosyal paylaşım siteleri arasında yer alan Tiktok ile ilgili çıkan haberlerin ardından Tiktok birçok kişi tarafından yasaklandı mı? Soru soruluyor. Peki Tiktok yasaklandı mı? Tiktok yasaklanacak mı, neden yasaklanacak?
yazar
Burak Demir
Admin
909
GÖSTERİM
Son Dakika Tiktok Yasaklanıyor!
YAYINLAMA: 03 Aralık 2023 / 10.39

Son dakika! Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir. Heran bir yaptırım gelme söz konusu. Son dakika gelen açıklamalara göre Tiktok yasaklandı mı?

Tiktok Yasaklandı Mı?

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), geçtiğimiz aylarda veri güvenliği açıkları iddiaları nedeniyle sosyal medya platformu Tiktok hakkında resen soruşturma başlatmıştı. Tiktok'un kapatılmasına ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

TBMM Dijital Medya Komisyonu Tiktok Temsilcilerini Dinleyecek!

TBMM Dijital Medya Komisyonu Başkanı ve Hatay Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye'ye davet ettikleri Tiktok MENAT bölge kamu politikası yöneticisi ve Türk yetkili Emir Gelen ile komisyon toplantısına katılacak.

Hüseyin Yayman, yaptığı açıklamada, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de ulusötesi dijital ağların tartışıldığını, dijital ağların aile yapısını bozacak şekilde hiçbir ahlaki değerden yoksun çalışmaya devam etmesini asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Dijital Çevre Komisyonu'nun dijital ağların hukuki ve idari çerçeveye entegre edilmesi konusunda önemli çalışmalar yaptığını ve yapmaya devam edeceğini kaydeden Yayman, bu bağlamda Türkiye'de dijital ağ ofisleri açılmasının önemine değindi.

Hüseyin Yayman Açıklaması Şu Şekilde;

"Tiktok denilen bir dijital ağın, Türkiye'de bizim ananemize, kültürümüze, örfümüze, dinimize ve hiçbir toplumsal norma uymayan tavrını asla kabul etmiyoruz; kınıyorum, lanetliyorum. Bu konuda yargıyı göreve çağırıyorum. Bunları, bizim aile yapımızın temeline dinamit koyan uygulamalar olarak görüyoruz. Tam da bu noktada TikTok'un Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisini Türkiye'ye çağırdık; 7 Aralık 2023'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelerek Tiktok'taki çok büyük tartışmalara yol açan, milletimizin asla tasvip etmediği, sokakta çok büyük reaksiyona yol açan uygulamalar hakkında bize açıklamalarda bulunacak. Komisyon olarak sosyal ağların, kadınlara, çocuk istismarına yönelik, insan haklarına aykırı uygulamalarını asla kabul etmiyoruz. Dijital ağların müstehcenliği ticari boyuta taşımasına, zararlı içerik üretmesine, hiçbir normu tanımamasına, hiçbir ahlaki değeri benimsememesine sessiz kalamayız.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İlginizi Çekebilir
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Personel Alımı

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Personel Alımı