03 Mayıs 2024
weather
17°
Video Galeri Fotoğraf Galeri
Künye İletişim
Facebook
Telegram
Twitter
Instagram
Threads
ANASAYFA GÜNDEM Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye

Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, çalışan emeklilere ekonomik destek sağlamak amacıyla 5000 TL ek ödeme kararı alınmıştır.
846
GÖSTERİM
Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Çalışan Emeklilere 5000 TL İkramiye
YAYINLAMA: 24 Kasım 2023 / 19.05
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2023 / 11.02

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkede emeklilik hakkına sahip olan çalışanlara yönelik önemli bir müjdeyi duyurdu.

Bu karar, emeklilerin maddi durumlarına katkı sağlamak ve yaşam standartlarını yükseltmek adına atılan önemli bir adım olarak nitelendirilebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, bu ek ödeme, çalışan emeklilere doğrudan nakit olarak verilecek ve emeklilerin aylık gelirlerine önemli bir katkıda bulunacaktır.

Emeklilere yapılacak olan bu ek ödeme, Türkiye'deki emekliler arasında memnuniyetle karşılanmış ve sosyal güvenlik alanında yapılan bu tür desteklerin emeklilerin yaşam kalitesini artırıcı bir etki yaratacağı düşünülmektedir.

Ekonomik açıdan zorlu bir dönemde alınan bu karar, hükümetin emeklilere yönelik duyarlılığını ve sosyal refah politikalarına verdiği önemi gösteriyor. Aynı zamanda, emeklilere yönelik yapılan bu tür desteklerin ekonomik canlanma sürecine de olumlu bir katkı sağlayabileceği düşünülmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuyla başlayan bu yeni uygulama, emeklilerin günlük yaşamlarını daha rahat sürdürebilmelerine katkıda bulunarak sosyal adaletin güçlenmesine yönelik atılmış önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bu kararın, Türkiye'nin sosyal güvenlik politikalarındaki gelişmeleri takip eden bir toplum olarak, emekliler arasında olumlu bir etki yaratması beklenmektedir.

Emekli Vatandaşlara Müjde! 5000 TL Destek Yatacak

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Çalışan emeklilere de verilmesi için Cumhurbaşkanımız, Bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Kasım Öğretmenler Günü resepsiyonunda konu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödenmesi hususunda; 'Geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liraya ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz Meclis'ten geçti. Emeklilerimizin hesaplarına yatırıldı. Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması bizim de içimize sinmeyen bir durumdu. Pazartesi günkü kabine toplantımızda gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdik. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. Önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve bağkur emeklisi esnaf kardeşlerimiz için de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanmasını sağlayacağız.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İlginizi Çekebilir
Araştırma Hastanesi 155 Sağlık Personeli Alımı! Lise – Ön lisans – Lisans

Araştırma Hastanesi 155 Sağlık Personeli Alımı! Lise – Ön lisans – Lisans