04 Mayıs 2024
weather
12°
Video Galeri Fotoğraf Galeri
Künye İletişim
Facebook
Telegram
Twitter
Instagram
Threads
ANASAYFA GÜNCEL 2024 Yılı Asgari Ücret Zam Oranı! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar?

2024 Yılı Asgari Ücret Zam Oranı! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar?

Ülkemizde çoğunluklu asgari ücret ile çalışan işçilerin merak ettiği konu 2024 yılı yeni asgari ücret ne kadar? Bu sorunun cevabı şekillenmeye başladı. İşte detaylar…
903
GÖSTERİM
2024 Yılı Asgari Ücret Zam Oranı! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar?
YAYINLAMA: 26 Kasım 2023 / 13.33
GÜNCELLEME: 26 Kasım 2023 / 15.46

Türkiye'de ekonomik gelişmeler, enflasyon oranları ve diğer faktörler, asgari ücretin belirlenmesinde etkili olan önemli unsurlardır. 2024 yılına gelindiğinde, Türkiye'deki işçi ve işveren temsilcilerinin yer aldığı Ekonomik ve Sosyal Konsey'in yapacağı görüşmeler sonucunda asgari ücretin belirlenmesi beklenmektedir.

Asgari ücret belirlenirken, temel ihtiyaçlarını karşılayabilme, yaşam standartlarını sürdürebilme ve işçilerin refahını artırma hedefleri gözetilecektir. Aynı zamanda, işverenlerin de ekonomik zorluklarını dikkate alarak sürdürülebilir bir denge sağlanması amaçlanacaktır.

Bir gazetede yer alan bilgiye göre geçtiğimiz Temmuz Ayı ile Kasım ayı arası yaklaşık olarak enflasyon verisi yüzde29’un üzerinde.

2024 Yılı Asgari Ücret Zam Oranı! Yeni Asgari Ücret Ne Kadar?

Verilen bu bilgilere bakılarak önümüzdeki süreçlerde enflasyon aylık olarak ortalama yüzde 3 artarsa ve bu artık aralık ayına kadar devam ederse yüzde 29 a ek ayrıyeten yüzde 6 daha artık olarak yüzde 37’ nin üzerinde bir enflasyon rakamı beklenmektedir.

Yukarıda yapılan hesaba bakarsak şuan 11.402 TL olan asgari ücretin yeni yıl itibari ile ülkemizde en az 15 Bin 700 TL’nin üzerinde olması beklenmektedir. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan zam, yeni açıklama vb. haberlere hızlıca ulaşmak için sayfamızı takipte kalabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İlginizi Çekebilir
O Şehirde 10 Bin Personel Ve İşçi Alımı Yapılacak

O Şehirde 10 Bin Personel Ve İşçi Alımı Yapılacak